top of page
Szukaj
  • jarecki1010

Датська гігге - як жити щасливо?

Zaktualizowano: 3 maj 2021



Hygge - це спосіб життя, який зосереджений на радісті кожної миті та комфорті в повсякденному житті. Святкування повсякденних моментів та зосередження уваги на почутті безпеки - це те, що йде далі і проявляється не лише у житловому просторі, але і в дизайні інтер’єру.

Hygge означає цінувати маленькі задоволення



Hygge - це тенденція, яка дуже популярна в наші дні. Він уособлює те, що дарує щастя і дозволяє знаходити радість навіть у, здавалося б, звичайних, повсякденних та незначних справах. Датська гігге заохочує вас уповільнити темп вашого дня і насолодитися моментом, який щойно триває. Саме слово "hygge", яке вимовляється як hugge, означає "задовольнятися чимось". У скандинавській філософії радість повинна з’являтися поряд із почуттям внутрішнього спокою, захищеності та реалізації. Датський спосіб життя також пов’язаний з так званою психічною гігієною, яка дозволяє навчитися навикові бути щасливим. Все частіше данська філософія життя заглядає в наші будинки та обумовлює дизайн інтер’єру.



Життя в датському стилі - тенденція ледарів

Здавалося б, для того, щоб мати можливість блаженно лінуватися в житловому приміщенні, для цього повинні бути створені спеціальні умови. Ніщо не може бути неправильнішим - ми можемо підійти до цього завдання більш практичним і простим способом, щоб зробити будинок просто приємнішим. Щоб представити датську гігге у вашій квартирі, вам знадобляться речі, які заспокоюють ваш настрій і безпосередньо підвищують комфорт та зручність. Необхідними аксесуарами можуть бути речі, які допоможуть, наприклад, приготувати ваш улюблений напій - хороші зерна кави, чай з улюбленим смаком, гарна чашка або стильна кружка. Укутатись м’якою і пухнастою ковдрою, відпочиваючи на дивані, - ще один приклад данського гігге. Цей стиль полягає у створенні місця та умов у вашому домі, які сприятимуть відпочинку.

Hygge, тобто розслаблення в красивому стилі

Датський рецепт щастя відкриває все, що допомагає розслабитися. Однак варто пам’ятати, що цей стиль стосується, здавалося б, звичайних речей, і не обов’язково про ексклюзивні та модні гаджети. Hygge не нав'язує якогось конкретного дизайну інтер'єру, хоча, безсумнівно, є найближчим до скандинавського напряму. Основна увага приділяється природності та невибагливості, що на практиці означає ефективне та естетичне поєднання тих елементів дизайну інтер’єру, які забезпечують комфорт. Гігге не може існувати без контакту з людьми, тому стосунки, розмови та просто перебування з коханими в ньому дуже важливі. Цей принцип може відобразитися в облаштуванні великого столу у вітальні, за яким ви можете їсти з родиною та друзями, насолоджуючись їхньою компанією. Зручні вітальні меблі, на яких ви можете сидіти під час перегляду серіалу або пристрасної розмови про життя - також відповідає тренду hygge. Інтер’єри у датському стилі чудово підійдуть для меблів на замовлення - вони ідеально підходять для потреб господарів, виконують поставлені перед ними функціональні функції та максимізують комфорт використання житлової площі. Це гігге без сумніву!

В інтер’єрах прихильників цього стилю, як правило, переважають меблі з душею, які стилізовані під застарілі чи старі, оригінальні, самостійно відремонтовані, перероблені, пофарбовані в яскравий колір або зроблені за розмірами та відповідно до уподобань власників. Також часто можна зустріти суміш старих та нових елементів дизайну інтер’єру. Варто пам'ятати, що hygge базується на простоті та помірності і не терпить надмірностей, гламуру та прісного стилю.



Гігге - це в першу чергу природне!

Якщо ми хочемо облаштувати квартиру або кімнату так, щоб вона відображала датський рецепт щастя, нам слід вибрати меблі та інші елементи декору, які будуть виготовлені переважно з натуральних матеріалів. Дерево, кераміка, натуральні тканини - це бичаче око! Яскраві і приглушені кольори стануть кращим рішенням, ніж строкаті та барвисті відтінки. Прикраси повинні сподобатися. Правило полягає в тому, що всі елементи повинні дарувати вам радість, а не перебувати в "вітрині". Також варто відмовитися від непотрібних речей, адже це дозволить вам отримати більше місця для відпочинку та щасливого налагодження стосунків з коханими та собою.

Кухня в датському стилі повинна забезпечити простір, де ви можете проводити час з друзями, родиною чи дітьми, готуючи та їдучи разом. На такій кухні повинен бути гарний посуд, але не обов’язково дорогий і ексклюзивний. Кухонні меблі за розміром - це рішення, до якого варто дотягнутися при облаштуванні кухні в цьому стилі. Найкраще підійдуть старі, оригінальні, приглушені кольори та відносно прості форми. У ванній кімнаті ванна буде більш гіггізованою, ніж душ, тому що в ній можна приймати довгі ванни, сповнені улюблених ароматів, з книгою в руці та свічками, запаленими навколо вас.



Філософія hygge - це насамперед стан душі, який зосереджений на насолодженні кожною миттю та пошуку простору для маленьких задоволень, а також чесних і красивих стосунків з людьми. Аксесуари можуть допомогти нам у цьому, створивши простір, що сприяє повсякденному відпочинку, але важливо також мати правильне ставлення.



6 wyświetleń0 komentarzy
bottom of page