top of page
Szukaj
  • jarecki1010

Маленька, затишна і функціональна - як облаштувати маленьку квартиру

Zaktualizowano: 3 maj 2021


Облаштування невеликої квартири - завдання не з простих. На відносно невеликому просторі вам потрібно знайти місце для зберігання необхідних речей, їдальню, зону спальні, призначену для дітей та сприятливу для відпочинку. Як це зробити, щоб було не тільки функціонально і комфортно, але і затишно і приємно?




Живучи в невеликій житловій площі, ви можете відчути себе пригніченим обмеженим простором. Дуже важливо знайти місце для просторого гардеробу, оснащеного розумними аксесуарами, що полегшують зберігання речей. Також вам знадобляться складні та функціональні меблі, численні відсіки для різних предметів, а також вільний простір, який забезпечить трохи дихання. Як зробити квартиру здаватися просторішою та ідеальною для повсякденного використання? Це питання часто з’являється у свідомості людей, які стикаються із завданням облаштування обмеженого за розмірами простору. Стилісти та архітектори інтер’єру підкреслюють, що світлі підлоги та стіни - це обов’язкова умова маленьких квартир. Ці процедури дозволяють візуально збільшити кімнату, що зазвичай є бажаним ефектом.

Нехай ваша союзниця буде висока стеля та скляні двері!


Щоб отримати оптичне враження високої стелі, достатньо взяти кисть або валик у руку і нанести на стелю смужку в колір стін уздовж лінії зіткнення зі стінами. Тут ідеально підійде поєднання білої стелі і, наприклад, світло-сірих, пастельних або синіх стін. Край, який підніметься, неодмінно приверне увагу, забезпечуючи ілюзію набагато вищої стелі. Цей патент надзвичайно простий і самостійно виконується, а ефекти, які можна отримати з ним, - просто вражаючі.

Якщо квартира не надто простора, давайте подумаємо про вибір розсувних дверей, які будуть розміщені між вітальнею та спальнею або будуть використовуватися для відокремлення ванної замість традиційних дверних полотен. Дизайнери інтер’єрів часто використовують скляні двері, що забезпечують доступ до денного світла. Ці моделі візуально виглядають легшими і не перевантажують простір, в якому вони розміщені. Якщо інтер’єр будинку витриманий в сучасному, мінімалістичному або індустріальному стилі - виберемо білі та ніжні сірі крила. Якщо скління представляє геометричне розташування - вертикальне або горизонтальне - це створить у всій квартирі враження порядку і стане її важливим стилістичним елементом.



Менше - це більше - модний та функціональний інтер’єр


У маленькій квартирі слід звернути увагу на кількість декоративних елементів, оскільки вони можуть легко домінувати в просторі і справляти враження хаосу або безладу. Візуальної плутанини - чогось краще уникати. На невеликому просторі варто відмовитись від надмірного показу туристичних сувенірів, барвистих фотографій та великих декоративних елементів.

Хоча може здатися, що обстановка маленьких інтер’єрів буде виглядати погано в поєднанні з великими меблями, це неправда. Безумовно, краще використовувати великі предмети меблів для маленької квартири, ніж маленькі. Варто переконатися, що всі стільниці мають однакову або подібну висоту. Це створить візуальне враження порядку, оптично збільшить всю квартиру і введе в неї чіткий і бажаний поділ. Меблі на ніжках повинні бути ідеальними, оскільки вони відкривають більшу частину підлоги, і облаштування маленької квартири з їх використанням може бути справді дивовижним. Влаштування маленької квартири не повинно бути складним - все, що вам потрібно, це уявлення про те, як її обставити. Здається, що вибір меблів на замовлення - це справді чудова ідея. Це рішення гарантує, що меблі підійдуть, будуть відповідати можливостям кімнати та максимально використовувати їх. Вони будуть пристосовані до наших потреб та можливостей, які пропонує квартира.


Декоративні елементи, які чудово працюють!

Якщо у нас обмежений простір і ми не знаємо, як облаштувати маленьку квартиру, варто потягнутися за деревиною. Цей природний матеріал, ймовірно, ніколи не вийде з моди, і його найбільша перевага полягає в тому, що він приносить кожному

природність інтер’єру. Дерев’яний паркет, виготовлені на замовлення столи або невеликі прикраси будуть красивими в маленькій квартирі. Вішання дзеркала на стіну допоможе візуально збільшити простір. Важливо також правильно підібрати освітлення, адже це зробить квартиру здається світлішою і затишнішою. Однак це не повинно бути пишним освітленням - виберемо цілісні та прості світильники, які обслуговують невеликі простори. Відмовимося від штор у вікнах, а надіньмо легкі штори. Чим більше денного світла в інтер’єрі - тим краще. Відкриті вікна оптично додадуть на кілька см більше простору, а отже створена композиція стане ще кращою!


9 wyświetleń0 komentarzy
bottom of page